מוזיקה בהמתנה – מה היא עושה לנו?
מוזיקה יכולה לשמש ככלי למניפולציה. מחקרים מצביעים על כך שלהאזנה למוזיקה יש השפעה ישירה אזורים שונים במוח. במילים אחרות יכולה להרגיז או להרגיע. קטע מוזיקלי בעל איכויות: לחן, עיבוד ואיכות ההקלטה משפר את מצב הרוח. מחקר שפורסם אי שם פעם בארה"ב בדק חשיפה של מאזינים לסוגי מוזיקה שונים ומדד את רמת מצב הרוח שלהם אחרי האזנה – התוצאה הייתה ברורה. מוזיקה איכותית מעלה חיוך, מרגיעה ומעבירה את הזמן יותר טוב. אין זה סוד ששיר טוב יכול "להקפיץ" את מצב הרוח, לפעמים משמעותית. המדע מוכיח זאת: מחקר שפורסם בשנה שעברה הראה כי משתתפים שנחשפו ל-12 דקות מוזיקה משמחת דיווחו על שיפור במצב הרוח. במילים אחרות איכות הטראק ללא זכויות יוצרים תורם משמעותית לסבלנות של הממתינים על קו.
מוזיקה בהמתנה בסטטיסטיקה
קצת נתונים סטטיסטיים: 70% מהמתקשרים יעברו להמתנה. בזמן ההמתנה מתקבלות 20% מההחלטות על רכישת מוצר או שירות. מתקשרים המאזינים למוסיקה נשארים בממוצע יותר על הקו ממתקשרים ששומעים 'שקט'.
מוזיקה בהמתנה לנתב שיחות או ג'ינגל עסקי לטלפון סלולארי
איך כל זה מתקשר לנתב שיחות? הקשר מאוד פשוט ולוגי – תשמשו במוזיקה ככלי נוסף להכנת המתקשר לשיחה. הימנעו מלהשמיע מוזיקה לא איכותית ומרגיזה, תשקיעו עוד כמה שקלים ותרכשו טראק מוזיקה (ללא זכויות יוצרים) אבל איכותי ירגיע את המתקשר או המתקשרת. העניין הופך קריטי בעת זמני המתנה ארוכים.
מוזיקה בהמתנה – אז איך לעשות את זה נכון?
- הימנעו מקריינות טרחנית ועמוסת מידע. תנו למתקשר או למתקשרת להנות קצת מהמוזיקה.
- אל תקטעו את המוזיקה בקריינות אלה תערכו את הקריינות על המוזיקה.
- הקפידו על איכות הקובץ המושמע – בלי דיסטרושיין או בלי הפרעות למיניהן.
- הטקסט לקריינות אמור להיות מרגיע ולא זורע פדים וחרדות המתקשר משהו בסגנון – לא הכנת רכבכם לחורף? לא מנעתם את התאונה הבאה?
- שימוש במיתוג קולי המותאם אישית עם קריינות ייחודית ומוזיקה מותאמת לצרכי החברה.
צרו עמי קשר לקבלת ייעוץ נוסף או לדסקס על מוזיקה. לסיום במסגרת התחקיר מצאתי כתבה מעניינית בעניין.